Informatie

muskaatpompoenen

muskaatpompoenen

Muskaatpompoenen (Cucurbita mochata) vragen iets meer aandacht. Start iets later met voorzaaien onder glas (15 mei), wacht iets langer met het uitplanten in vollegrond (begin juni) en geef ze een beschutte warme standplaats in de tuin. Voor al die extra aandacht krijg je een iets latere productie, een opvallend zoete smaak en een extra lange houdbaarheid. 

Toont 1 - 7 van de 7 items
 • Een selectie van deze populaire butternutpompoen, met een meer compacte groeiwijze, een vroegere oogst en een grotere productie aan kleine vruchten. Onregelmatige flesvorm, dieporanje extra zoet vruchtvlees.

  De planten vormen 2 tot 3 m lange ranken. Plantafstand 1 m, volle zon en volop compost. 

  12 zaden

 • Waltham Butternut is een traditionele variëteit van deze okerkleurige muskaatpompoen, 20 cm lang in een stompe flesvorm. De vruchten zijn makkelijk te schillen, zijn extra lang houdbaar en hebben donkeroranje vruchtvlees met een fijne structuur en een opvallende smaak. Ideaal voor zoete toepassingen.

  12 zaden.

 • Een grote en dikke vorm van de butternutpompoen, top-eetkwaliteit. Prima te bewaren, droog en zoet vruchtvlees. Matig productief.

  12 zaden.

 • Topkwaliteit eetbaarheid, opvallende diep groen-zwarte schil en donker oranje zoet vruchtvlees. Mochata-type, rijpt laat. Verkleurt terra-bruin tijdens de winter. 

  12 zaden.

 • Middelgrote tot grote terra-kleurige pompoen met zachte plooien, binnenin diep-oranje. Uitstekende eetkwaliteit, zoete smaak ideaal voor zoete pompoen-bereidingen. Rankende groeiwijze, 3 tot 6 meter lang.

  10 zaden.

 • Opvallende traditionele Japanse muskaatpompoen. Uitstekende kwaliteit, okergeel zoet en aromatisch vruchtvlees. Matig productief. Sterke groeiers met vruchten laat in het seizoen. Lang houdbaar. 

  De 25 cm donkergroene vruchten verkleuren tijdens de wintermaanden tot een mooie        terracotta-kleur.

  Bij voorkeur onder glas of folie. 

  12 zaden.

 • Cucurbita mochata

  Een nieuwe selectie van de ondertussen (terecht) erg populaire Butternut. Honeynut is extreem zoet van smaak, ideaal voor zoete bereiding zoals pompoentaart.                                              

  Net als alle muskaatpompoenen graag iets meer warmte, dus volle zon en volop compost. Slanke rankende planten met naar het eind van het seizoen een hele reeks 10 tot 15 cm grote groene vruchten die tijdens het bewaren okerbruin verkleuren.

  12 zaden.

Toont 1 - 7 van de 7 items