Informatie

aubergines onder glas

aubergines onder glas

1

1

1

1

Onder de beschutting van glas of plastic folie gaat het met de teelt van aubergines een stuk makkelijker en kun je mikken op wat latere, grotere en een nog meer opvallende variatie in vruchten. Ook hier geldt het belang van vocht en regelmatig extra voeding, en een hoge luchtvochtigheid voor een goede vruchtzetting. Aubergines zijn daardoor moeilijk te combineren met tomaten.

Net als de aubergines voor buitenteelt, zaaien eind februari, begin maart op 25 °C. Het kiemen duurt dan ongeveer 10 dagen. Tijdens de opkweek op minimum 20 °C houden en tweemaal verplanten tot een 10 cm pot. Eind mei, begin juni uitplanten.

Een veeleisende teelt met de noodzaak voor warmte en aandacht, regelmatig extra water en voeding. Maar wat een voldoening om deze exotische vruchten uit je eigen tuin te kunnen oogsten! Alle rassen zijn ook geschikt voor teelt in pot onder glas. In pot kun je ze vaak makkelijk de extra voeding en het extra vocht geven die noodzakelijk zijn.

Toont 1 - 10 van de 10 items
 • Een van de meest 'oorspronkelijke' aubergines; witte eivormige vruchten aan 40 tot 50 cm hoge productieve planten. 

  24 zaden

 • Uit Taiwan komen deze elegante langwerpige, zacht-paarse vruchten. Sterke groeiers en productief. 

  24 zaden

 • Opvallende frisgroene oosterse aubergine. Productief en goede eetkwaliteit. 

  24 zaden

 • Grote, brede planten beladen met grote gestreepte vruchten met heerlijk zacht wit vruchtvlees. Niet enkel visueel, maar ook culinair een topper.

  24 zaden

 • Brede struikvorm van de aubergine met massa’s kleine tot middelgrote paarse vruchten. Zeer productief, ideaal voor de teelt van mini-aubergines (jong oogsten) of om tot grote vruchten uit te laten groeien.  

  De 6 tot 10 cm vruchten regelmatig oogsten stimuleert de bloei en de vorming van meer vruchten.

  24 zaden

 • Moderne aubergine voor teelt onder glas. Rijpt middentijds met glanzende fluo-paarse vruchten. Productief en makkelijk.

  24 zaden

 • Grote tot zeer grote ronde aubergine in paars met bovenaan soms witte-rose vlekken. Productief en sterkgroeiende stevige planten. Mooi zacht wit vruchtvlees. Topkwaliteit.

  24 zaden

 • Eén van de bekendste aubergines, met grote glanzende brede vruchten aan stevige planten. Productief en goede eetkwaliteit. 

  24 zaden

 • Traditionele Italiaanse aubergine in roomwit met een roze blos. Grote vruchten. Uitstekende eetkwaliteit. Zacht wit vruchtvlees.

  24 zaden

 •  onder glas / vollegrond 

  Niet echt een boeiende naam maar wel een interessante variëteit voor wie op zoek is naar grote lange aubergines. Ideaal voor een lekker warme plek in de tuin of op balkon. Grote hoge planten (steun), extra lange vruchten.
  Aubergines binnen warm (25°C) voorzaaien eind februari, begin maart, verspenen, oppotten en uitplanten onder glas of buiten eind mei. Extra compost bij het uitplanten en gedurende het seizoen regelmatig extra vocht en voeding.

  24 zaden. 

Toont 1 - 10 van de 10 items