Informatie

Categorieën

Informatie

De nieuwe tuin is een klein bedrijf waar we met z'n tweeën voltijds aan werken. Ons voornaamste doel is het selecteren van eetbare planten die de moestuin een stuk kleurrijker, eenvoudiger en smakelijker maken. De nadruk ligt op minder gebruikelijke groente, kruiden en fruit en selecties voor noordelijke groeiomstandigheden. Ook ziekteresistentie vormt een belangrijk punt. Er worden jaarlijks een groot aantal nieuwe rassen en soorten aangeplant en uitgetest.

We besteden veel tijd en aandacht aan het verzamelen en samenbrengen van zaden en plantgoed door wereldwijd informatie en materiaal uit te wisselen. Het is niet onze bedoeling om zoveel mogelijk rassen aan te bieden, maar om uit de rijke bio-diversiteit die planten en zaden te selecteren die een breed en nieuw moestuinpubliek kunnen boeien en vooral meer mensen kunnen aanzetten om opnieuw zelf groenten en fruit te gaan kweken. Onze botanische, praktische en culinaire ervaringen krijgen ook vorm in verschillende boeken en tuinartikels. Zo leveren we vaste bijdragen aan 'Onze eigen tuin' en 'Tuinen van Eden'

We vinden het vanzelfsprekend dat we geen gif of chemicaliën gebruiken binnen het bedrijf. We gebruiken geen turf. Planten worden verzorgd zonder dierlijke meststoffen maar met plantaardige producten zoals luzerne, soja, cacao, zeewier en vinasse.

We leggen ons toe op de teelt en vermeerdering van zaden. Ons aanbod omvat een mengeling van eigen gekweekte zaden, zaden van organische kwaliteit, biologisch en conventioneel gekweekte zaden.

Houdbaarheid van de zaden is minstens 2 jaar, inhoud voldoende voor een gemiddeld gezin voor een seizoen. De inhoud van een zakje kan variëren naargelang de zeldzaamheid van de zaden.