Informatie

tuinmateriaal

Subcategorieën

 • moestuinpotten

  Op zoek naar de meeste geschikte pot voor moestuin-planten, ontdekten we deze ongewone maar vooral praktische potten.

  licht, duurzaam en onbreekbaar

  De potten zijn opgebouwd uit kokosvezels en natuurlijke rubber, een beetje ongewoon maar wel erg praktisch.

  en toch afbreekbaar?

  Boven de grond behouden de potten hun vorm en stevigheid voor 2 tot 3 jaren. Stop je ze mee in de grond dan vergaan ze na een seizoen, en laten snel en makkelijk de wortels door hun wand heen groeien. Versleten potten kunnen gewoon mee op de compost.

  gebruik

  Gebruik ze net als andere potten. De wanden van de pot zijn ademend, zodat lucht makkelijk in de potgrond kan doordringen en de wortels, indien gewenst, er makkelijk doorheen kunnen groeien.

  Alle voordelen van een ademende pot, onbreekbaar, licht van gewicht, na gebruik 100% afbreekbaar.

  verzending;

  Potten versturen we als pakket, ongeacht het aantal € 9 per pakket. Voor een gecombineerde bestelling zaden, materiaal, boeken rekenen we maximale verzendkosten 9 euro.

 • plantenvoeding

  Ruim vijfentwintig jaar proberen we met nieuwe zaden, planten en ideeën de moestuin een nieuwe impuls mee te geven. Al even lang werken we achter de schermen aan een efficiënte manier om al die planten ook op een gepaste wijze van voeding te voorzien.

  We wijzen daarbij op een vrij radicale manier elk gebruik van dierlijke producten af. Het lijkt ons een beetje vreemd om in een poging om lekkere, voedzame en fijne groenten en fruit te kweken, je tegelijk dierlijke uitwerpselen (stront dus) of slachtafval (bloed-beender- en verenmeel) zou moeten gebruiken. Wanneer we een moestuin als een avontuur in kleur en geur willen voorstellen willen we daarbij ook enkel aangename producten gebruiken. 

  Daarom stellen we, vanuit onze jarenlange ervaring, graag ons assortiment plantaardige plantenvoeding voor. Stuk voor stuk, zachtwerkende producten, 100% plantaardig, heerlijk van geur en volkomen veilig. Je kunt elk van deze producten apart gebruiken of verspreid doorheen het seizoen afwisselen voor het beste resultaat.

 • bindelastieken

  Sommige producten die we als beroepskweker gebruiken blijken zo handig en zijn niet voor de liefhebber beschikbaar, dat we ze zelf verpakken en aanbieden. Zoals deze bind-elastieken. 


  Ze zijn duurzaam en stevig en ideaal om allerlei stokken stevig met elkaar te verbinden om klimrekken, bonensteunen of de grappigste constructies in de tuin te bouwen. Ze zetten alles stevig vast zodat niets meer beweegt of verschuift. Ook geschikt om leifruit en druiventakken vast te maken aan draden of stokken. Gedaan dus met knoeien met ijzerdraadjes of stukjes touw en contructies die halverwege het seizoen of bij het gewicht van een rijke oogst loskomen.


  Ze zijn 8 cm of 11 cm lang en kunnen 2 tot 3 bamboe-stokken stevig vastmaken. Ze kunnen onderling gekoppeld worden voor dikkere stokken of dikkere palen. Gemaakt van zwart rubber, herbruikbaar, duurzaam genoeg voor enkele jaren gebruik.

  8 cm / 24 stuks per verpakking, 11 cm / 12 stuks per verpakking