Informatie

tuinmateriaal

Subcategorieën

 • bamboe-etiketten

  Veel planten en een bonte bio-diversiteit in de moestuin is mooi. Maar natuurlijk is het wel belangrijk om te weten wat je kweekt, zeker wanneer er pas na enkele weken een rijtje zaailingen te voorschijn komt. Daarvoor dienen plantetiketten. Zo houd je de juiste naam, variëteit en wat extra informatie bij elke plant of elke rijtje dat je gezaaid hebt.

  Onze nieuwe plantetiketten zijn extra stevig, sterk en gemaakt van bamboe. Ze zijn mooi glad en je kunt ze makkelijk en blijvend beschrijven gewoon met een vet zwart potlood, met een viltstift of balpen. Zo hou je een seizoen lang de juiste naam, zaaidatum of variëteit bij elke plant of rij. Bruikbaar voor een heel seizoen of wanneer je ze binnenhaalt tijdens de winter, 2 seizoenen lang. Hebben ze hun dienst bewezen, dan kunnen ze gewoon mee gecomposteerd worden.

 • moestuinpotten

  Op zoek naar de meeste geschikte pot voor moestuin-planten, ontdekten we deze ongewone maar vooral praktische potten.

  licht, duurzaam en onbreekbaar

  De potten zijn opgebouwd uit kokosvezels en natuurlijke rubber, een beetje ongewoon maar wel erg praktisch.

  en toch afbreekbaar?

  Boven de grond behouden de potten hun vorm en stevigheid voor 2 tot 3 jaren. Stop je ze mee in de grond dan vergaan ze na een seizoen, en laten snel en makkelijk de wortels door hun wand heen groeien. Versleten potten kunnen gewoon mee op de compost.

  gebruik

  Gebruik ze net als andere potten. De wanden van de pot zijn ademend, zodat lucht makkelijk in de potgrond kan doordringen en de wortels, indien gewenst, er makkelijk doorheen kunnen groeien.

  Alle voordelen van een ademende pot, onbreekbaar, licht van gewicht, na gebruik 100% afbreekbaar.

  verzending;

  Potten versturen we als pakket, ongeacht het aantal € 9 per pakket. Voor een gecombineerde bestelling zaden, materiaal, boeken rekenen we maximale verzendkosten 9 euro.

 • micro-klimaatdoek

  weer en wind: microklimaatdoek

  Planten willen graag aangename temperaturen, niet te veel wind en af en toe wat extra bescherming om vlot te groeien. Het koele voorjaar, de gure regens, de koude wind... maken dat het buiten niet altijd perfect groeiweer is. 

  Je zou alles in een tunnel of kas kunnen kweken, maar vaak zijn de omstandigheden daar dan weer te extreem warm in de zomer en niet zo veel warmer in de koudste periode van het jaar. Planten groeien eigenlijk best in een zacht microklimaat. Wat minder wind maar toch voldoende verluchting. Een beetje warmer maar zonder extremen. 

  Microklimaatdoek gebruiken we op de kwekerij al meer dan 20 jaar en zorgt voor de meest ideale groeiomstandigheden. Onze ‘Dome’ tijdens de tuindagen van Beervelde oogstte veel succes en veel vraag naar dit handige microklimaatdoek, zodat we besloten hebben om het in de verkoop op te nemen. 

  Microklimaatdoek is een licht en duurzaam polyethyleen bandjesdoek dat je gewoon bovenop de planten kunt leggen, maar het is ook ideaal om kleine of grote tunnels en constructies mee te bekleden. Het zorgt voor een sterke windbreek, enkele graden hogere temperatuur in de koudste periode en een lichte beschaduwing in de zomer. Ideaal in het vroege koele voorjaar met soms nog lichte nachtvorst, maar ook bruikbaar in onze soms wisselvallige zomers, bij te felle zon of hevige regenbuien. Jaarrond inzetbaar dus. 

  In tegenstelling tot plastic folie werkt het gewoon veel zachter. Een paar graden meer bij koude, een beetje minder bij hitte. De koude gure wind is weg, maar er is toch genoeg ventilatie. 

  Je kunt volledig gesloten constructies maken en vastzetten, binnenin groeien de planten in hun zachte microklimaat beschermd tegen weer en wind, extreme koude, en warmte, zon, hevige regen, insecten, vogels en konijnen. Bij gebruik op de gewassen of op de grond bij het zaaien kun je het doek vastleggen door de randen in te graven of met metalen U-pinnen vast te maken. Je kunt korte bamboestokken (voorzien van plastic hoedjes) als steun gebruiken om het doek wat hoger te zetten. Of je maakt complete tunnels van electriciteitsbuis waarrond je het doek met buisklemmen kan bevestigen. 

  Je kunt zelfs complete inlooptunnels maken en die bekleden met het doek om zo het perfecte groeiklimaat zelf te ervaren. Het doek is niet waterdicht. Voor de teelt van struiktomaten maken we mini-tunnels van 1m breed /1m hoog en leggen we onder het microklimaatdoek nog een dunne folie (zie tekening tomatentunnel)

  Een licht en duurzaam polyethyleen bandjesdoek, weegt 38 gram /m2, wit / transparant schaduw 14%. Het heeft een gegarandeerde duurzaamheid van vier jaar, in onze gebruikservaring gaat het 7 tot 10 jaar mee. 

  We hebben het doek beschikbaar in een breedte van 4m . De lengte is onbeperkt en wordt op maat gesneden. Minimum bestelhoeveelheid is 2m!

 • plantenvoeding

  Ruim vijfentwintig jaar proberen we met nieuwe zaden, planten en ideeën de moestuin een nieuwe impuls mee te geven. Al even lang werken we achter de schermen aan een efficiënte manier om al die planten ook op een gepaste wijze van voeding te voorzien.

  We wijzen daarbij op een vrij radicale manier elk gebruik van dierlijke producten af. Het lijkt ons een beetje vreemd om in een poging om lekkere, voedzame en fijne groenten en fruit te kweken, je tegelijk dierlijke uitwerpselen (stront dus) of slachtafval (bloed-beender- en verenmeel) zou moeten gebruiken. Wanneer we een moestuin als een avontuur in kleur en geur willen voorstellen willen we daarbij ook enkel aangename producten gebruiken. 

  Daarom stellen we, vanuit onze jarenlange ervaring, graag ons assortiment plantaardige plantenvoeding voor. Stuk voor stuk, zachtwerkende producten, 100% plantaardig, heerlijk van geur en volkomen veilig. Je kunt elk van deze producten apart gebruiken of verspreid doorheen het seizoen afwisselen voor het beste resultaat.

 • bindelastieken

  Sommige producten die we als beroepskweker gebruiken blijken zo handig en zijn niet voor de liefhebber beschikbaar, dat we ze zelf verpakken en aanbieden. Zoals deze bind-elastieken. 


  Ze zijn duurzaam en stevig en ideaal om allerlei stokken stevig met elkaar te verbinden om klimrekken, bonensteunen of de grappigste constructies in de tuin te bouwen. Ze zetten alles stevig vast zodat niets meer beweegt of verschuift. Ook geschikt om leifruit en druiventakken vast te maken aan draden of stokken. Gedaan dus met knoeien met ijzerdraadjes of stukjes touw en contructies die halverwege het seizoen of bij het gewicht van een rijke oogst loskomen.


  Ze zijn 8 cm of 11 cm lang en kunnen 2 tot 3 bamboe-stokken stevig vastmaken. Ze kunnen onderling gekoppeld worden voor dikkere stokken of dikkere palen. Gemaakt van zwart rubber, herbruikbaar, duurzaam genoeg voor enkele jaren gebruik.

  8 cm / 24 stuks per verpakking, 11 cm / 12 stuks per verpakking

 • vogelnetten

  Natuurlijk zijn we blij met een heleboel vogels in de tuin. Ze hebben een belangrijke functie in het ecosysteem en peuzelen met zijn allen duizenden insecten. 

  Maar de combinatie van vogels en moestuin is niet altijd ideaal. Het lijkt wel of er elk jaar meer vogels bij komen en jonge zaaisels, kiemende erwten, bessen en zelfs tomaten worden vaak aangepikt of worden helemaal weggegeten door duiven en merels. 

  Je kunt heel je tuin vol zetten met kleurrijke bewegende tuinornamenten en vogelverschrikkers maar zelfs de meest speelse of beweeglijke objecten werken meestal maar voor korte duur. De enige doeltreffende oplossing zijn vogelnetten. 

  We gebruiken al vele jaren duurzame vogelnetten van zwart/groen PE bandjes weefsel met mazen van 25X25mm. Het zijn stevige netten waar je ook een keertje flink aan kunt trekken, die niet makkelijk in de war geraken en die een duurzaamheid van minimum 10 jaar hebben. Ze zijn bruikbaar om tijdelijk over gewassen te plaatsen of hangen maar ook voor permanente toepassingen zoals een fruitkooi. 

  Voor een efficiënte toepassing is het aangewezen om vooraf een constructie te maken in bijvoorbeeld bamboestokken / bindelastieken en daarover het net te hangen zodat het de gewassen niet raakt en de vogels niet doorheen het net het gewas kunnen beschadigen. Maak in elk geval de constructie stevig vast met de bindelastieken en plaats ook onderaan bamboe die je een beetje door de mazen van het doek weeft. Met enkele diagonale verbindingen staat alles stevig zodat het ook bij hevige wind mooi en functioneel blijft. 

  Gebruik de metalen bevestigingspinnen om alles vast te zetten. Ook een mini-tunnel uit installatiebuis is erg handig voor een net.. Je kunt gewoon met een schaar de stukken op maat knippen.

  vogelnet 6 meter breed, € 6 per lopende meter, lengte onbeperkt

  vogelnet 12 meter breed, € 12 per lopende meter, lengte onbeperkt

 • moestuin-etiketten