Informatie

kinder-, pot- en minituin

kinder-, pot- en minituin

Steeds meer mensen ontdekken het plezier van een moestuin in pot. Onze jarenlange ervaring als opkweekbedrijf van plantgoed maakt dat we een mooie selectie samengebracht hebben van planten die uitstekend groeien in het beperkte grondvolume van een pot.

De zaden voor deze planten zitten verspreid in heel ons zaden-assortiment maar om het de liefhebbers van de moestuin in pot gemakkelijker te maken hebben we hier enkele suggesties samengebracht. Al deze planten zijn ook perfect geschikt voor de kinder-mini-moestuin.

per pagina
Toont 1 - 12 van de 36 items
 • mini-aubergine

  Compacte dwergvorm van de aubergine met lichtgroene vruchten. Vroeg en productief, ideaal voor vollegrond, in pot en mini-moestuin.

  De 3 cm ronde vruchten regelmatig oogsten stimuleert de bloei en de vorming van meer vruchten.

  24 zaden

 • mini-aubergine

  Compacte dwergvorm van de aubergine met paarse vruchten. Vroeg en productief, ideaal voor vollegrond, in pot en mini-moestuin.

  De 3 cm ronde vruchten regelmatig oogsten stimuleert de bloei en de vorming van meer vruchten.

  24 zaden

 • fine maraichere

  Extra vroege, fijn gekrulde mini-andijvie. Grappige plantjes van 20 cm. Zaaien in voorjaar en zomer, zonder dunnen geschikt als snij-andijvie. Niet winterhard.

 • dwergras / extra fijn / potteelt

  Een selectie van compact-groeiende en laagblijvende struikboontjes met de allerfijnste prinsessenboontjes. Ideaal voor kleine kindertuintjes of voor teelt in pot.

  Zaai boontjes eind mei tot begin augustus, drie zaden bij elkaar per pot of op 20 cm uit elkaar in de rij. Jong oogsten.

 • ‘Tom Thumb’

  Extra vroeg en extra lage doperwten, 20 cm hoog. Compact genoeg om te telen in een kleine bloempot of onder platglas.

  Zaaien vanaf eind februari tot mei.
  Eén nacht weken in water voor het zaaien, 3 zaadjes elke 10 cm of per 10cm pot.

  50 zaden

 • Fragaria semperflorens 'red wonder' 

  Doordragende rankloze kleinvruchtige aardbeien met het aroma van de wilde bosaardbei. Ideaal om op 40 tot 50 cm uit elkaar langs een pad uit te planten en dagelijks langs te lopen voor een heerlijke oogst.

  Zaaien van april (voor een eerste oogst in hetzelfde jaar) tot augustus voor een oogst in het volgende jaar. Meerjarig, zon of halfschaduw, humusrijke grond. Door de struikvorm ook bruikbaar in pot.

  100 zaden

 • Fragaria semperflorens 'yellow wonder' 

  Doordragende rankloze kleinvruchtige aardbeien met het aroma van de wilde bosaardbei. Ideaal om op 40 tot 50 cm uit elkaar langs een pad uit te planten en dagelijks langs te lopen voor een heerlijke oogst. Gele extra zoete vruchten.

  Zaaien van april (voor een eerste oogst in hetzelfde jaar) tot augustus voor een oogst in het volgende jaar. Meerjarig, zon of halfschaduw, humusrijke grond. Door de struikvorm ook bruikbaar in pot.

  100 zaden

 • 'little leaf'

  Ongewone compacte dwergvorm van komkommer. Hoge ziekteresistentie, extra vroeg. Bruikbaar voor vollegrond en teelt in pot. Geeft vruchten van 10 cm.

  Gewoon wat compost en 30 x 30 cm ruimte of een 20 cm pot.

  25 zaden

 • Brassica rapa ‘Sessantina’

  Snelgroeiend gewas voor de oogst van de stengels en de compacte bloemknoppen. Oogst net als broccoli maar met flink wat steel en bladeren erbij. Geschikt als snelgroeiende voorjaarsteelt (zaaien vanaf maart) of najaarsteelt (zaaien juli-aug.) Ter plaatse zaaien en uitdunnen op 2 tot 20 cm voor fijne of grovere oogst.

  200 zaden

 • Ideale maïs voor de kleine tuin, ongeveer één meter hoog. 15 tot 20 cm grote mooie gele zoete kolven om als groente te serveren. 

 • Een dwergvorm van pofmaïs. Snelgroeiend en extra vroeg oogstbaar.

  Zaaien in mei, eventueel voorzaaien in pot en daarna uitplanten op 30 cm in de rij. 

 • buiten / pot

  Extra vroege 10 cm grote meloentjes, aan compact-groeiende planten tot max 1 vierkante meter. Weinig ziekte-gevoelig en lekker zoet.
  Ook geschikt voor teelt in 25 cm pot en voor teelt onder glas. Volop compost en regelmatig extra voeding en water.                                          

  25 zaden

Toont 1 - 12 van de 36 items