Informatie

kiemen, micro- en miniblad-groenten

kiemen, micro- en miniblad-groenten

De snelste manier om groenten te kweken. Ook zonder tuin en zonder geduld. Gewoon een glazen potje en water, een laagje keukenpapier of een beetje potgrond en uiteraard zaadjes, zijn voldoende om op één week tijd iets opvallend lekkers te kunnen oogsten.

Kies voor kiemen, microgroenten of mini-bladgroenten om ook buiten het groeiseizoen te kunnen oogsten of om gewoon even heel snel een eigen oogst te kweken.

Subcategorieën

 • kiemen

  Groenten voor de toekomst. In elk geval belangrijk voor mensen die geen tuintje maar enkel een vensterbank bezitten, of voor wie ook tijdens de wintermaanden door wil blijven kweken en oogsten. Behalve water heb je niet veel nodig. Een koffielepel zaad een nachtje in een jampotje laten weken, een stukje gaas bovenop, vastgeklemd met een elastiekje en tweemaal daags goed spoelen en laten uitlekken. Naargelang je keuze heb je na vier tot zeven dagen een gebruiksklare en vitaminerijke oogst.

 • micro-groenten

  De snelste manier om zelf groenten te kweken, zonder tuin, zelfs zonder grond.

  Leg drie laagjes keukenpapier op een bordje en maak grondig nat. Zaai daarop de zaden met een beetje tussenruimte netjes naast elkaar. Dek de zaden af door er een zelfde bordje omgekeerd bovenop te zetten. Laat 24 uur in het donker kiemen.

  Haal het bovenste bordje er af en zet alles op een lichte vensterbank. Regelmatig water geven of benevelen en na een week kun je oogsten, door de jonge plantjes met een schaartje af te knippen.

  Het lukt ook op een dun laagje potgrond.

 • miniblad-groenten

  Miniblad-groenten vormen een nieuwe techniek om op een heel beperkte oppervlakte in de tuin of in enkele potten op de vensterbank of balkon supersnel een grote verscheidenheid aan bladgroenten te kweken. Speciale selecties van snelgroeiende bladgroenten maken het mogelijk om op enkele weken tijd lekkere, pittige en kleurrijke groenten te oogsten, ideaal om te verwerken in originele en supergezonde salades.

  Zaai vanaf maart op een lichte vensterbank, van april tot september buiten op balkon of in de tuin.