Informatie

pepers

pepers

Zoete en scherpe pepers (Capsicum annuun) vormen uitdagende planten om, mits voldoende warmte, elk jaar rijp te krijgen. Vooral vollegronds heeft het ons de nodige jaren gekost om goede, betrouwbare rassen te vinden. Die vonden we vooral bij wat kleinvruchtige selecties. Paprika’s kunnen beter tegen vocht dan tomaten en zetten makkelijker vrucht dan aubergines. Half februari tot begin maart op warmte zaaien om half mei uit te kunnen planten, op 40 cm van elkaar. Een emmer compost per plant en volle zon. Regelmatig vocht en extra plantenvoeding. Niet steunen, niet toppen, niet dieven, enkel liefdevol behandelen voor een mooi resultaat.

Subcategorieën

 • zoet voor vollegrond

  Een bescheiden maar vooral betrouwbaar assortiment van zoete paprika voor teelt in volle grond. Earliest red is super vroeg maar matig in omvang en wat dunner van wand. Ideaal voor een eerste kennismaking met paprika in vollegrond. Kies voor King of the North of Alma voor een wat latere oogst met dikke sappige vruchten. Of wat meer avontuur met minibell of Sweet Cayenne.

 • zoet onder glas

  Onder de bescherming van glas of folie lukt het natuurlijk veel makkelijker om volop zoete paprika's te kweken. Geef de planten voldoende ruimte (50 x 50 cm) en zorg voor regelmatig extra vocht en voeding voor een stevige groei. Een stok naast de planten zorgt dat ze, beladen met vruchten, niet omvallen.

  Pepers en paprika's hoef je verder niet in te toppen of te dieven. 

 • pittig & hot

  Bij de scherpe pepers is er opnieuw de keuze uit vroege selecties voor volle grond zoals 'Ring of Fire' (een aanrader voor wie voor het eerst deze pittige pepertjes wil uitproberen) en de typische Zuid- en Midden-Amerikaanse rassen die wat meer warmte nodig hebben om volop vruchten te geven. Ze zijn ook allemaal geschikt voor teelt in pot.