Informatie

minisla

minisla

'Klein maar fijn' is ook in de moestuin een belangrijk principe. Deze selectie van sla (lactuca sativa) mikt op kleinere mini-kropsla die snel groeit en snel geoogst kan worden. Ideaal voor kleine tuintjes en moestuin in pot, maar ook makkelijk voor de teelt van schattige éénpersoonskropjes.

Sla houdt van een frisse start, koele groeitemperaturen, compost en vochthoudende grond. Als er gezaaid wordt in de zomer kies dan voor een plek in de schaduw.

Toont 1 - 11 van de 11 items
 • Schattige mini-versie van eikenbladsla; frisgroen met afgeronde punten. Platte losse kropjes.Ideaal voor een snelle oogst, geschikt als randplant of in bakken.

  Uitplanten op 20 tot 30 cm.

 • 'Tom Thumb'

  Een oude selectie van rond 1850. Extra vroeg en lekker zoet, maar vooral bijzonder vanwege zijn bescheiden omvang; schattige éénpersoonskropjes van 15 cm. Super snel oogstbaar.

 • Een echt ‘juweeltje’. Kleine snelkroppende romeinse sla, perfect van smaak en snel oogstbaar. Binnenin heerlijk knapperig en boordevol structuur. Ideaal voor zomerteelt.

  Zaaien van maart tot augustus, uitplanten op 20 cm van elkaar; extra compost en water.

 • rode mini-krulsla

  Een typische lollo-sla boordevol krullen en dieprood, in een kleine compacte versie. Bruikbaar in mini-moestuin en in pot. Eten als pluksla of als kleine kropsla.

 • Een grappige en opvallende compacte mini krulsla. Ideaal voor een snelle oogst, geschikt als randplant of in bakken.

  Uitplanten op 20 tot 30 cm.

 • Compacte rode midi-kropjes (bindsla), snel oogstbaar van 15 tot 25 cm diameter met een ongewone stevige en sappige structuur. Topkwaliteit in een donkere kleur, hoge ziekteweerstand, prima zomersla.

 • Compacte midikropjes (bindsla), snel oogstbaar van 15 tot 25 cm diameter in diepgroen met een ongewone stevige en sappige structuur. Topkwaliteit. Hoge ziekteweerstand, prima zomersla.

 • Compacte midikropjes, (bindsla x ijssla) snel oogstbaar van 15 tot 25 cm diameter in diepgroen met een opvallende stevige en sappige structuur. Gekke spikkels en rare punten op de bladranden. Jaarrond bruikbaar.

 • Grappige compacte midi-kropjes, snel oogstbaar van 15 tot 25 cm diameter in diepgroen vol met contrasterende stippels en strepen. Stevige bladeren boordevol smaak. Hoge ziekteweerstand. 

 • Een nieuwe generatie van kropsla. Snel en compact, stevig en knapperig, type ‘Little Gem’. Mooi diepgroen en zachtgeel tot wit binnenin. Ideaal gewoon rauw maar ook geschikt om te stoven of te bakken, voor soep of als stengelsla.

  Zaaien vanaf maart, uitplanten op 20 cm.

  100 zaden

 • Een nieuwe generatie van kropsla. Snel en compact, stevig en knapperig, type ‘Little Gem’. Heel donker, bijna zwart langs de buitenkant, limoengroen binnenin. Ideaal gewoon rauw maar ook geschikt om te stoven of te bakken, voor soep of als stengelsla. Ook redelijk winterhard.

  Zaaien vanaf maart, uitplanten op 20 cm. 

  100 zaden.

Toont 1 - 11 van de 11 items