Informatie

struikbonen

struikbonen

Boontjes horen natuurlijk ook bij de zomer. Versgeplukt zijn ze op hun best. Ze hebben een hekel aan nat en koude, dus niet zaaien voor midden mei. Ze komen dan boven de grond begin juni (boontjes mogen de meimaand niet zien) Gemiddeld komen er 2 tot 3 boontjes op 20 cm van elkaar. Oogst ze fris, knapperig en jong. Pluk ze regematig, zo stimuleer je de planten om opnieuw te bloeien en nog meer boontjes te vormen.

Toont 1 - 9 van de 9 items
 • dwergras / extra fijn / potteelt

  Een selectie van compact-groeiende en laagblijvende struikboontjes met de allerfijnste prinsessenboontjes. Ideaal voor kleine kindertuintjes of voor teelt in pot.

  Zaai boontjes eind mei tot begin augustus, drie zaden bij elkaar per pot of op 20 cm uit elkaar in de rij. Jong oogsten.

 • ‘Ferrari’ 

  Sterk, ziekteresistent en produktief ras zonder draden. Compacte planten en de boontjes rijpen mooi gelijktijdig. Fijne boontjes groeien snel en moeten regelmatig en jong geoogst worden voor het fijnste resultaat.
  Zaaien vanaf midden mei, 3 boontjes elke 20 cm. Boontjes willen graag een lichte warme grond en vragen geen extra bemesting.

  40 zaden, goed voor 2,5 m rij.

 • ‘mini-d’or’

  Extra fijne gele boterboontjes aan lage struikjes.

  Zaaien van mei tot midden augustus.
  3 boontjes elke 20 cm, rijen op 50 cm van elkaar. Jong en regelmatig oogsten.

 • ‘Velours’

  Naalddunne prinsessenboontjes groeien snel en moeten regelmatig geoogst worden.
  Zaaien vanaf midden mei, 3 boontjes elke 20 cm en jong oogsten voor het fijnste resultaat. Een nieuwe moderne variëteit met dieppaarse boontjes met zijdenmat uiterlijk.
  Boontjes willen graag een lichte warme grond en vragen geen extra bemesting.

  50 zaden, goed voor 3 m rij.

 • 'Red Swann'

  Een ongewone kleur in het verse bonen-assortiment. Rode prinsessenboontjes groeien net zo gemakkelijk als klassieke boontjes.

  Boontjes zaaien vanaf eind mei tot  begin juli, 2 boontjes elke 20 cm. Bonen willen een droge periode om te kiemen en warme lichte grond om te groeien.

  40 zaden, goed voor een rij van 4 m.

 • 'Royal Burgundy'

  Prachtige violet-paarse boontjes, contrasterend groen binnenin, boontjes tot 18 cm lang aan stevige tot 50 cm hoge struiken. Rijke, fijne smaak en een prima opbrengst ook in een koelere zomer.

  Boontjes zaaien vanaf eind mei tot begin juli, 2 boontjes elke 20 cm. Bonen willen een droge periode om te kiemen en warme lichte grond om te groeien.

  40 zaden, goed voor een rij van 4 m.

 • 'Teepee'

  Heel gewoon lage boontjes, maar deze Teepee-selectie draagt de groene, gele en paarskleurige prinsessenboontjes makkelijk zichtbaar vlak boven de bladeren.

  Zaaien eind mei, 3 zaden elke 20 cm in de rij, rijen op 40cm. Bonen verkiezen een lichte warme grond en geen extra bemesting.

 • Italiaanse specialiteit; fijne mini-snijboontjes die in hun geheel of in blokjes gesneden als verse boontjes gebruikt worden. Lage struikjes in een mengsel van groen, geel en paars.

  Zaaien vanaf midden mei tot juni, drie boontjes elke 20 cm, geschikt voor alle gronden, volle zon.

 • dop- droogboon

  Een oude selectie van rond 1900. Sterke productieve planten. Alleen al voor de oogst van de opvallende dopboontjes is deze struikboon de moeite waard. Maar ook prima bruikbaar in de verse groene vorm. 

  Bonen zaaien eind mei 2 tot 3 bij elkaar op 20 cm in de rij, rijen op 50 cm. Bonen willen warmte en hebben een hekel aan nat. Alle gronden, volle zon.                                                   

  30 bonen

Toont 1 - 9 van de 9 items