Informatie

komkommers

komkommers

(Cucumis sativus) Een boeiende groep van planten die behalve hun groeikracht ook een grote productiviteit als kenmerk hebben. Geef ze dus de ruimte, zorg voor voldoende voeding in de vorm van een ruime hoeveelheid compost en regelmatig wat extra water.

Jonge vruchten hebben de fijnste smaak en door regelmatig te oogsten zet je de planten aan om nog meer vruchten te vormen. 

Al onze komkommers groeien graag en zonder veel problemen buiten in vollegrond.

Zaaien van april tot begin mei en uitplanten na de laatste vorst op een warme plaats buiten.

Toont 1 - 12 van de 12 items
 • 'crystal lemon'

  7 tot 10cm grote lichtgele komkommers. Jong en regelmatig oogsten. Stevig, zoet en zacht van smaak. Compacte groeier met volop vruchten. 

  30 zaden

 • Extra vroege wit-gele kleine komkommers met een zachte smaak. Groeit met ranken van hooguit 1 m lengte.

  Ideaal voor vollegrond maar ook bruikbaar onder glas en in pot. 

  24 zaden

 • 'bushy'

  Middellange groene komkommers in een compacte struikvorm. Bruikbaar in volle grond (1 vierkante meter) of in een 30 tot 40 cm pot. Vroeg en productief. 

  25 zaden

 • 'little leaf'

  Ongewone compacte dwergvorm van komkommer. Hoge ziekteresistentie, extra vroeg. Bruikbaar voor vollegrond en teelt in pot. Geeft vruchten van 10 cm.

  Gewoon wat compost en 30 x 30 cm ruimte of een 20 cm pot.

  25 zaden

 • ‘suyo long’

  De Chinese slangkomkommer groeit makkelijk en zorgeloos buiten in de tuin. Geef de planten volop compost en een zonnige standplaats, eventueel een klimsteun. Oogst de vruchten jong, 20 tot 30 cm lang voor meer productie. Ook bruikbaar als ziekte-resistente komkommer voor teelt onder glas.

  25 zaden

 • bruine komkommer

  Een komkommer uit India die ook in onze zomermaanden makkelijk groeit op een warme en beschutte plaats in de tuin. Vruchten jong oogsten (witte schil) voor onmiddellijk gebruik of langer (bruin) laten uitgroeien voor een lang houdbare vrucht. Unieke knapperige structuur in het vruchtvlees. Sterke groeier, volop compost geven. 

  25 zaden

 • Cyclanthera pedata

  Sterkgroeiende eenjarige zelfhechtende klimmer met opvallend frisgroen ingesneden blad en een overvloed aan eetbare vruchtjes. Binnen of onder glas voorzaaien begin mei, eind mei buiten uitplanten. Groeit tot 5 meter hoog, planten 1 m uit elkaar. Volle zon en compost. Oogst de vruchtjes 3 tot 5 cm groot voor gebruik in salades en soepen als komkommer-alternatief. Eenmaal volgroeid (10cm) worden de zaden verwijderd en kunnen ze gebruikt worden om te vullen of om te drogen tot groentechips.

  10 zaden

 • 10 cm grote groene komkommer/augurk. Stevig, zoet en zacht van smaak. Compacte groeier met volop vruchten. Prima smaak om jong en vers te eten of om in te maken. 

  25 zaden

 • vollegrondskomkommer

  'Richmond green apple' is een oude selectie uit Australië. De planten groeien vrij compact met een grote overvloed aan frisgroene citroengrote vruchten. Fijne frisse smaak, ideaal en zorgeloos gewoon buiten in de tuin.

  Binnen warm voorzaaien begin mei, eind mei buiten uitplanten in volle zon en op 30 cm uit elkaar. Regelmatig en jong plukken stimuleert de productie en houdt de planten gezond.

  25 zaden.

 • komkommer buitenteelt/ in pot

  Stompe stevige groene komkommers in een compacte struikvorm. Bruikbaar in volle grond (1 m2) of in een 30 tot 40 cm pot. Extra vroeg en productief, regelmatig en vooral jong oogsten om nieuwe vruchtvorming te stimuleren en de planten vitaal te houden. Compost, extra voeding en volle zon.

  Binnen voorzaaien eind april, buiten uitplanten midden tot eind mei.

  24 zaden.

 • Een sterke compact groeiende komkommer met 20 cm lange stompe vruchten. Geschikt voor vollegrond, teelt in pot en bruikbaar onder glas of folie. Heel productief. Regelmatig en jong oogsten stimuleert de productie en houdt de planten gezond en groeikrachtig.

  Binnen voorzaaien midden tot eind april, uitplanten eind mei. Volop compost, volle zon en 50 cm plantafstand.

  25 zaden.

 • Cucumis melo var. flexuosus

  Het uiterlijk van een komkommer maar eigenlijk een meloen. Dat merk je pas wanneer je de vruchten zo’n 3 cm dik en 40 tot 50 cm lang oogst; een fijne smaak-combinatie van meloen en komkommer in één vrucht. Zaaien begin mei en uitplanten eind mei onder glas. Klimt metershoog, dus een beetje leiden. Volop water en voeding.

  12 zaden.

Toont 1 - 12 van de 12 items