Informatie

moestuinbloemen

per pagina
Toont 25 - 33 van de 33 items
 • Panicum elegans 

  Een verrukkelijk fijn en elegant eenjarig gras dat makkelijk groeit, bloeit en zaad vormt. Ideaal voor een luchtig effect in boeketten.

  Fijne zaden in het voorjaar voorzaaien (15°C) in potjes of trays en uitplanten na de laatste vorst.

  200 zaden

 • Linumus itatissimum

  Je kunt vlas zaaien voor de stengels (linnen) of voor de zaden (lijnzaad). Wij zaaien de planten gewoon voor de ongelooflijk mooie hemelsblauwe bloemen. De bloei is vrij kort maar door gespreid te zaaien kun je lang genieten. Als je het zaad niet oogst, zaaien de planten zich vrolijk  opnieuw uit. Probeer vlas samen met korenbloemem, witte dille en papavers voor een speelse bloemenweide. 

  500 zaden

 • Papaver somniferum

  Een opvallende mengeling van witte, dieppaarse en zachtroze maanzaadpapavers of de slaapbol. Een selectie voor de sier. Makkelijk en zorgeloos, zaaien zich elk jaar opnieuw uit in de tuin en zorgen midden in de zomer voor mooie stevige planten van 50 tot 75 cm hoog met volop bloei en mooie grijze zaaddozen. Bijenplant.
  Zaaien vanaf maart ter plaatse in de tuin. Volle zon.                                                              

  500 zaden.

 • Prachtige eenjarige sierplant uit de Andes. Brede kleverige bladeren en tot 1 m hoge stengels vol buisvormige bloemen die vooral ‘s avonds heerlijk geuren.                       

  Ter plaatse zaaien vanaf mei of binnen voorzaaien in maart (lichtkiemer!) en buiten uitplanten op 30 tot 50 cm. Volle zon of halfschaduw. Ook makkelijk in pot.

  500 zaden.

 • Juffertje in’t groen / 'Miss Jekyll' midblue

  Populaire en makkelijke winterharde eenjarige voor de tuin. Je kunt dus net als korenbloemen ter plaatse zaaien in augustus, (september onder glas) of in april (maart onder glas). Uitplanten of uitdunnen op 20 cm. Volle zon, alle gronden. Bruikbaar als snijbloem en als droogbloem (zaaddozen), zaait zich de volgende jaren spontaan uit in de tuin.                                                                                                                                             

  200 zaden.

 • Butter & Cream 

  Een veel te weinig gekende eenjarige met opvallende diepgele en zachtgele bloemen voor zomerse boeketten. Stevige planten en mooi vertakkende struiken. Geschikt als snijbloem. Bloei van de zomer tot diep in de herfst.

  Binnen voorzaaien in april, uitplanten midden mei. Trage kiemer.

  24 zaden.

 • Een kleurselectie van de hoog opgroeiende Tagetes (50 cm) in een schitterende citroengele, goudgele en diep-oranje kleur en mooie dik gevulde bloemen. De planten hebben een sterke opvallende geur en worden gebruikt in plantencombinaties, als grondontsmetting en in gerechten.

  Binnen warm voorzaaien in april, buiten uitplanten midden tot eind mei. Geschikt voor teelt in pot en bruikbaar als snijbloem.                                                                                                          

  100 zaden

 • Tagetes spp.

  Een kleurselectie van de hoog opgroeiende Tagetes (50 cm) in een schitterende citroengele kleur en mooie dik gevulde bloemen. De planten hebben een sterke aangename geur en worden gebruikt in plantencombinaties, als grondontsmetting en in gerechten.

  Binnen warm voorzaaien in april, buiten uitplanten midden tot eind mei. Geschikt voor teelt in pot en bruikbaar als snijbloem.

  100 zaden

 • Tagetes spp.

  Een kleurselectie van de hoog opgroeiende Tagetes (50 cm) in een schitterende feloranje kleur en mooie dik gevulde bloemen. De planten hebben een sterke, aangename geur en worden gebruikt in plantencombinaties, als grondontsmetting en in gerechten.

  Binnen warm voorzaaien in april, buiten uitplanten midden tot eind mei. Geschikt voor teelt in pot en bruikbaar als snijbloem.

  100 zaden

Toont 25 - 33 van de 33 items