Informatie

Nieuw voor 2021

Nieuw voor 2021

Even je aandacht graag...

Na bijna 33 jaar ‘de nieuwe tuin’ en met de bijzondere leeftijd van 65 in zicht, starten we vol enthousiasme met ons laatste jaar.

We brengen nog volop nieuwe, boeiende en verrassende selecties van zaden en planten die onze kleurrijke en smaakvolle filosofie eeuwig verder kunnen uitdragen. Begin zomer 2021 sluiten we de webshop. 

Je kunt ons wel blijven volgen via de verschillende tijdschriften waar we aan meewerken zoals ‘Eden Magazine’, ‘Onze Eigen Tuin’, ‘Stadstuinieren’ en ‘Tuin op tafel’...

We danken jullie, onze klanten, die het mogelijk maakten deze bijzondere zaden en planten onder een brede groep van gepassioneerde liefhebbers, kwekers en moestuinders te verspreiden. We wensen jullie een groeizaam 2021!

Vriendelijke groene groeten, peter bauwens & kathelijne thiers

per pagina
Toont 61 - 72 van de 80 items
 • Tuinmelde / Atriplex hortensis

  Tuinmelde is de allermakkelijkste plant in de tuin. Gewoon zaaien vanaf maart, meteen ter plaatse. Volle zon of lichte schaduw, alle gronden. Uitdunnen op 10 cm en laten groeien tot ruim twee meter hoog. Deze nieuwe selectie heeft zachte, dikke, groen-gele bladeren met een subtiel rood randje en een volle romige smaak. Ideaal voor soepen of als spinazie-alternatief. Zaait zich spontaan vrolijk uit in de tuin.

  50 zaden

 • Vraagt iets meer geduld en aandacht, maar je oogst na 10 - 12 dagen erg kleurrijke blaadjes.

  7 gr (=8800 zaden)

 • Steeketiketten gemaakt van zink en te beschrijven met bijhorend potlood. Watervast en duurzaam, breken en roesten niet.

  Voor hergebruik eventjes zachtjes op wrijven met staalwol, fijn schuurpapier of zelfs zand. 

  24 stuks mét potlood: € 7,50

  (beperkt aanbod)

 • Een kleurselectie van de hoog opgroeiende Tagetes (50 cm) in een schitterende citroengele, goudgele en diep-oranje kleur en mooie dik gevulde bloemen. De planten hebben een sterke opvallende geur en worden gebruikt in plantencombinaties, als grondontsmetting en in gerechten.

  Binnen warm voorzaaien in april, buiten uitplanten midden tot eind mei. Geschikt voor teelt in pot en bruikbaar als snijbloem.                                                                                                          

  100 zaden

 • Linzen - Lens culinaris

  De fijnste en kleinste linzen. Helemaal zwart, gekend als de vegetarische kaviaar. Teelt net als erwten. Zaaien in het voorjaar (eind maart - midden mei) rechtstreeks in de tuin. Zaden op 3 - 5 cm uit elkaar en de rijen op 40 - 50 cm. Groeit tot 30 cm hoog. Oogst de gehele plant wanneer de peulen droog zijn. Nadrogen en dan met de voeten bewerken om de zaden te oogsten.              

  50 zaden.

 • Lagenaria

  Een bont mengsel in vorm en grootte. Voorzaaien eind april (12 -21 dagen op 25°), buiten uitplanten eind mei op een warme plaats in de tuin. Bruikbaar om te laten klimmen langs stokken of pergola’s. Als jonge groene vrucht eetbaar maar vooral gebruikt om te drogen en te verwerken tot allerlei gebruiksvoorwerpen. Oogsten vlak voor de eerste vorst en binnen op een warme en goed geventileerde plaats bewaren/drogen.

  20 zaden.

 • tomaat onder glas / klimmer

  De nieuwste telg uit de Indigo-reeks (extra anti-oxidanten). Zoals steeds sterke, stevige, gezonde en mooie planten met een vlotte productie van 4 tot 5 cm grote fijne tomaten. Geef de vruchten extra licht en zon voor de donkerste kleur.                                          

  Tomaten binnen warm (20°C) voorzaaien in maart, verspenen, oppotten en uitplanten onder glas of folie midden mei. Extra compost bij het uitplanten en matig met vocht en voeding.                          

  24 zaden.

 • scherpe pepers/onder glas/pot 

  Voor wie moeite heeft met kiezen; de pittige echte cayennepeper maar nu in een mengsel van rood, geel  groen en oranje. Allemaal even bruikbaar en heel sierlijk om te laten drogen tot een pittige en kleurrijke wintervoorraad. Zaden enkele uren voorweken in water en vervolgens warm voorzaaien in maart. Midden tot eind mei uitplanten onder glas of in pot. Tijdens het groeiseizoen nog wat extra vocht en voeding voorzien.

  24 zaden

 • Cucurbita pepo 

  Een lichtgroene traditionele Italiaanse courgette, struikvorm, productief en fijn van smaak.

  Zaaien in mei. uitplanten in volle zon en voedzame grond, goed voorzien van compost of organische plantenvoeding.

  12 zaden 

 • Phaseolus multiflores / pronkboon

  Hoge, roodbloeiende pronkboon met gespikkelde en gevlekte grijze zaden, net als kiezelstenen. Bruikbaar jong als prinsessenboon, iets groter als snijboon, volwassen als verse dopboon en tenslotte als droogboon. Ook de bloemen zijn eetbaar.                                                

  Zaaien in mei-juli, 3 bonen per staak, groeit tot 4,50 m  

  18 bonen

 • gestreepte tomaat /vroeg onder glas

  Een eenvoudige middelgrote vroege tomaat met een opvallende dieprode kleur en nog iets donkerdere strepen. Mooi productief en uitstekend van smaak. Ideaal voor salades.

  24 zaden

 • Vroeg, productief en makkelijk, onder glas of op een warme plaats buiten. Zwartgroene schil die diep geel kleurt bij volle rijpheid. Een ideale zorgeloze meloen voor open veld, zonder veel aandacht of snoeien, maar vraagt wel een mooie warme zomer. Warm voorzaaien begin mei en uitplanten eind mei. Volop compost, vocht en voeding. Sterke stevige groeier, goed productief, mooie middelgrote tot grote vruchten.. Uitplanten op 1m.

  24 zaden

Toont 61 - 72 van de 80 items