Informatie

Nieuw voor 2021

Nieuw voor 2021

Even je aandacht graag...

Na bijna 33 jaar ‘de nieuwe tuin’ en met de bijzondere leeftijd van 65 in zicht, starten we vol enthousiasme met ons laatste jaar.

We brengen nog volop nieuwe, boeiende en verrassende selecties van zaden en planten die onze kleurrijke en smaakvolle filosofie eeuwig verder kunnen uitdragen. Begin zomer 2021 sluiten we de webshop. 

Je kunt ons wel blijven volgen via de verschillende tijdschriften waar we aan meewerken zoals ‘Eden Magazine’, ‘Onze Eigen Tuin’, ‘Stadstuinieren’ en ‘Tuin op tafel’...

We danken jullie, onze klanten, die het mogelijk maakten deze bijzondere zaden en planten onder een brede groep van gepassioneerde liefhebbers, kwekers en moestuinders te verspreiden. We wensen jullie een groeizaam 2021!

Vriendelijke groene groeten, peter bauwens & kathelijne thiers

per pagina
Toont 73 - 80 van de 80 items
 • Foeniculum vulgare ‘Romanesco’

  Traditionele Italiaanse variëteit van knolvenkel. Zaai in april - mei of juli - augustus terplaatse en uitdunnen op 20 tot 30 cm. Niet aanaarden! Zorg voor volop vocht en voeding voor een vlotte groei. Jong oogsten, 5 -10  cm dikke knollen zijn het lekkerst.

 • Middelgrote bijna zwarte vruchten met aardbeirood vruchtvlees. Compacte natuurlijke dwergvorm. Redelijk winterhard en onder glas kans op een tweede oogst. Ideaal voor teelt in pot of voor in een kleine tuin.

 • Middelgrote zachtrode druiven aan middelgrote tot grote mooi gevulde trossen. 
  Aanklevende schil en een fruitige smaak. 
  Flinke groeikracht en redelijk productief.  
  Goede ziekteresistentie.
  Rijpt september.

 • klimmer
  Magnolia Blossom groeit tot 250 cm hoog met sterke hechtranken, mauve-paars-roze bloemen en  zachtgroene peulen.
  Zaaien van maart tot mei voor een oogst midden in de zomer. Zaden op 5 cm in de rij.
  30 zaden (voor 1,5 m rij)

 • Voor wie op zoek is naar een brede waaier aan variëteiten met verschillende eigenschappen en opvallende, heel diverse tinten in hun bladeren. Een eigen mengsel van groene, blauwe en geelachtige preisoorten. Jaarrond bruikbaar.
  250 zaden

 • vroege tomaat / onder glas

  Ovale, onregelmatig gevormde tomaat in een ongewone donkere tint. Vroeg en productief, fijne smaak en stevig vruchtvlees. Bruikbaar in salades én om mee te koken.                                    

  24 zaden

 • Cichorium intybus var. foliosum

  Onze nationale trots. Eerst kweek je de wortels door midden april te zaaien op lichte onbemeste grond. Dun de planten uit op 30 cm.
  Rooi de wortels vlak voor de winter en forceer ze donker en warm (kelder/buiten onder de grond/beschutting/ verwarming) tot de gekende witte gesloten kroppen. Perfecte wintergroente.

 • lathyrus odoratus, reukerwt

  Een licht lavendelblauwe variëteit met grotere bloemen dan de gemiddelde lathyrus en zeer geurend. Klimt tot ruim 2m. De lange stelen maken hem zeer geschikt als snijbloem.

  20 zaden

Toont 73 - 80 van de 80 items