Informatie

Nieuw voor 2021

Nieuw voor 2021

Even je aandacht graag...

Na bijna 33 jaar ‘de nieuwe tuin’ en met de bijzondere leeftijd van 65 in zicht, starten we vol enthousiasme met ons laatste jaar.

We brengen nog volop nieuwe, boeiende en verrassende selecties van zaden en planten die onze kleurrijke en smaakvolle filosofie eeuwig verder kunnen uitdragen. Begin zomer 2021 sluiten we de webshop. 

Je kunt ons wel blijven volgen via de verschillende tijdschriften waar we aan meewerken zoals ‘Eden Magazine’, ‘Onze Eigen Tuin’, ‘Stadstuinieren’ en ‘Tuin op tafel’...

We danken jullie, onze klanten, die het mogelijk maakten deze bijzondere zaden en planten onder een brede groep van gepassioneerde liefhebbers, kwekers en moestuinders te verspreiden. We wensen jullie een groeizaam 2021!

Vriendelijke groene groeten, peter bauwens & kathelijne thiers

per pagina
Toont 13 - 24 van de 80 items
 • tomaat onder glas / klimmer

  Een donkere tomaat vol rode vlammen en strepen, binnenin heel donker van tint. De verrassing zit echter niet aan de buitenkant, maar binnenin in de mooie volle aromatische zoete smaak en de fijne zachte structuur. Ideale salade-tomaat.                                          

  Tomaten binnen warm (20°C) voorzaaien in maart, verspenen, oppotten en uitplanten onder glas of folie midden mei. Extra compost bij het uitplanten en matig met vocht en voeding.

   24 zaden.

 • Phaseolus vulgaris / klimboon

  Een oude variëteit die in 1860 in Frankrijk geïntroduceerd werd. Rustige en gezonde groeier tot ruim drie meter hoog met mooie lichtgroene peulen, heerlijk als verse boon. Lang oogstbaar in zijn groene vorm ook als de zaden al flink ontwikkeld zijn. Wanneer de peulen eenmaal geel verkleuren zijn ze bruikbaar als opvallende dopboon of droogboon.

  Zaaien van eind mei tot begin juli 3 bonen per staak.                                                            

  24 zaden

 • Cucumis melo / vollegrond

  Een kleinere, maar vooral veel vroegere selectie van het ‘spaanse‘ type meloen met een harde schil en lichtgeel tot bijna wit vruchtvlees, met een knapperige structuur en een extra zoete smaak.                                          

  Compacte groei van 1 x 1 meter, niet toppen of insnoeien, gewoon een lekker warme plek in de tuin en flink wat rijke compost of organische plantenvoeding bij de start. Ook geschikt voor teelt in een grote pot of kuip.                                                             

  10 zaden.

 • tomaat onder glas / klimmer

  Groen-geel gestreepte tomaten, 4 tot 5 cm groot aan fijne slanke planten. Lekker zoet van smaak, ideaal om rauw te verwerken in salades. Productief.                                       

  Tomaten binnen warm (20°C) voorzaaien in maart, verspenen, oppotten en uitplanten onder glas of folie midden mei. Extra compost en matig met vocht en voeding.                    

  24 zaden.

 • Lunaria annua alba

  Makkelijke tweejarige planten die in het eerste jaar volop blad vormen en in het tweede jaar witte bloemen, gevolgd door de opvallende zaadomhulsels, ideaal om te drogen. De planten zaaien zich vlot uit zodat je jaarlijks van mei tot juli van de 75 cm hoge planten met witte bloemen kunt genieten. Volle zon, half schaduw, geschikt als snijbloem (vooral de groene zaaddozen zijn ideaal als groene vulling in boeketten) en voor verwildering. 

  50 zaden

 • tomaat onder glas / klimmer

  Sterkgroeiende planten en grote trossen met soms wel 50 dieproze vruchten en vruchtjes. De 3 cm grote vruchten zijn sappig en lekker zoet-fris van smaak en hebben een dunne schil. ideaal om zo uit de hand te eten.                                                                          

  Tomaten binnen warm (20°C) voorzaaien in maart, verspenen, oppotten en uitplanten onder glas of folie midden mei. Extra compost bij het uitplanten en matig met vocht en voeding.

  24 zaden.

 • Cucumis melo var. flexuosus

  Het uiterlijk van een komkommer maar eigenlijk een meloen. Dat merk je pas wanneer je de vruchten zo’n 3 cm dik en 40 tot 50 cm lang oogst; een fijne smaak-combinatie van meloen en komkommer in één vrucht. Zaaien begin mei en uitplanten eind mei onder glas. Klimt metershoog, dus een beetje leiden. Volop water en voeding.

  12 zaden.

 • Fagopyrum esculentum

  De mooiste selectie voor wie zelf boekweit wil kweken. De opvallende zwarte zaden rijpen mooi gezamenlijk op een vrij korte periode. De zaden zijn iets groter van formaat en zijn makkelijk met de hand te oogsten. Je kunt zaaien vanaf eind mei tot begin augustus. Boekweit vraagt geen extra plantenvoeding en voldoet prima op wat armere schrale gronden.

  Uitzaaien op 3 tot 5 cm uit elkaar en de planten groeien tot 75 cm hoog. Bijenplant

  50 zaden

 • Benincasa hispida

  De wintermeloen of waspompoen komt uit de Cucurbita-familie, groeit als een compacte pompoenstruik en bloeit met opvallende gele bloemen. Tijdens de zomer verschijnen de grote groene sterk behaarde vruchten. Die zijn lang houdbaar en worden tijdens de winter gegeten. De inwendige structuur heeft een zachte, weinig opvallende smaak en kan zowel met zoet als zout gecombineerd worden.

  Warm voorzaaien midden mei, eind mei buiten op een warme plaats uitplanten, volle zon, volop compost.

  12 zaden

 • tomaat onder glas / klimmer

  Een weinig opvallende kleine tot middelgrote rozekleurige tomaat met standaard groeiwijze. Alleen de smaak is bijzonder, ‘umami’ zacht hartig en net iets anders. Een aanrader voor fijnproevers.                        

  Tomaten binnen warm (20°C) voorzaaien in maart, verspenen, oppotten en uitplanten onder glas of folie midden mei. Extra compost bij het uitplanten en matig met vocht en voeding. 

  15 zaden.

 • Cicer arietinum kabuli

  Grote Italiaanse kikkererwten geschikt om vers te oogsten en meteen te gebruiken. Verse groene kikkererwten smaken heerlijk zoet en zacht en kun je zo eten of verwerken in allerlei gerechten zoals verse groene hummus. Je kunt ze uiteraard ook laten hangen tot ze drogen aan de struik en oogsten voor de winter.

  Zaaien maart - april, oogst augustus - september.       

  Zaai 1 of 2 zaden elke 20 cm, rijen 50 tot 60 cm uit elkaar. Bij voorkeur lichte en wat schralere grond.

  30 zaden

 • Ammi majus / snijbloem

  Mediterrane winterharde eenjarige tot 1 m hoog met langdurende bloei in juni - juli met 12 tot 20 cm brede fijne witte schermen. Ideale snijbloemen voor losse speelse luchtige boeketten. De planten zaaien zich vlot uit en kun je net als korenbloemen ook voor de winter zaaien. Volle zon, half schaduw, geschikt als snijbloem en voor verwildering.                                                                                                                    50 zaden

Toont 13 - 24 van de 80 items